Google Analytics account aanmaken

Ga naar https://www.google.com/intl/nl_nl/analytics/ Hier vind je rechtsboven de optie: Aanmelden of Een account maken

content image

Als je nog geen Google Analytics account hebt, dan kun je op Een account maken klikken.

Heb je wel een Google Analytics account, dan klik je op Aanmelden

content image

Een account maken

Log eerst in met je Google account om door te gaan naar Google Analytics.

Heeft u meerdere accounts, dan kunt u eenvoudig switchen naar het andere account door te klikken op: Inloggen met een ander account.

Na het inloggen kom je op de startpagina van Google Analytics. In de bovenbalk vind je het kopje: Beheerder.

content image
content image

Onder het kopje account staat nu: Nieuw account maken

Je kunt onder eén inlog meerdere accounts plaatsen, waardoor het mogelijk is om meerdere websites/webwinkels te koppelen.

content image

Vul de volgende gegevens in:

1. Accountnaam
    Dit is de naam van je bedrijf of organisatie
  2. Websitenaam
    Dit is de naam van je website (zonder www)
  3. Website-URL
    Vul hier de domeinnaam in van de website (bv www.google.nl)
  4. Branchecategorie
    Selecteer hier de categorie die het beste bij je bedrijf past
  5. Tijdzone voor rapportage
    Selecteer hier je land (bv Nederland of Belgie)

Als je alle gegevens goed hebt ingevuld, kun je de Tracking ID ophalen.

content image
content image

Selecteer het juiste land en ga akkoord met de Servicevoorwaarden van Google Analytics.

Tracking ID

Door akkoord te gaan met de service voorwaarden kom je op de pagina met je Tracking ID.

Dit is een code die begint met UA en daarna een aantal getallen. Dit is de code die je nodig hebt voor de website. Noteer deze code of kopieer de code door het te selecteren en daarna met de rechtermuisknop te kopieeren.

content image

Nu kun je het Google Analytics account koppelen aan je website