Pagina voet

De pagina voet is het gedeelte onder je teksten, onderaan je website. Hier kun je informatie plaatsen die altijd zichtbaar moet zijn zoals bijvoorbeeld je contactgegevens of je openingstijden. Informatie die in de paginavoet wordt geplaatst komt op iedere pagina terug.  Bij de pagina voet kun je de volgende onderdelen instellen:

• Achtergrondkleur
  • Titels
  • Teksten
  • Knoppen
content image

Achtergrondkleur

Er kan een kleur worden geselecteerd door op het betreffende kleurvakje te klikken. Naast het tekstvak verschijnt dan een kleurnummer (deze begint met een #). Als je het kleurnummer weet, dan kun je deze ook hier invullen. De gekozen kleur verschijnt nu in het rechtervak als voorbeeld. De kleur kan verfijnd worden door de zwarte stip te verschuiven van donker naar licht. Helemaal linksboven is Wit #ffffff, helemaal rechtsonder is Zwart #000000. Via Opslaan wordt de kleur op de website toegepast.

Titels

Titels kunnen op verschillende manieren worden aangemaakt, hieronder vallen o.a de Pagina titels en de Titels die via het tekst en afbeeldingen blok worden aangemaakt als Kop 1, 2, 3 of 4.

De titels in de website kunnen tegelijk worden aangepast qua lettertype, kleur en grootte. De werkwijze is hetzelfde als bij Teksten (zie hieronder).

content image

Teksten

Via deze optie is het mogelijk om alle teksten die in de website gebruikt worden te wijzigen qua lettertype, kleur en grootte.

content image
  • Lettertype

Er kan een apart lettertype worden gekozen voor je teksten en je titels.

• Kleur

Er kan een aparte kleur worden geselecteerd voor de teksten en de titels.

Er kan een kleur worden geselecteerd door op het betreffende kleurvakje te klikken. Naast het tekstvak verschijnt dan een kleurnummer (deze begint met een #). Als je het kleurnummer weet, dan kun je deze ook hier invullen. De gekozen kleur verschijnt nu in het rechtervak als voorbeeld. De kleur kan verfijnd worden door de zwarte stip te verschuiven van donker naar licht. Helemaal linksboven is Wit #ffffff, helemaal rechtsonder is Zwart #000000. Via Opslaan wordt de kleur op de website toegepast.

content image
content image
  • Tekstgrootte

Je kunt de grootte van de teksten zelf bepalen. Selecteer de juiste grootte en klik naast het blok om deze door te voeren in de website.

Knoppen

In een website worden verschillende keren knoppen gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de interne/externe knop module, bij Formulieren en bij het Nieuws ('Lees verder'). Deze knoppen kunnen worden opgemaakt qua vorm, kleur en lettertype.

Selecteer de knop naar keuze (vierkant, rond, met of zonder schaduw).

content image
  • Type

Voor de knoppen kunnen verschillende vormen gekozen worden, met scherpe of afgeronden kanten en met of zonder kleur.

• Kleur

Er kan een aparte kleur worden geselecteerd voor de achtergrond en de teksten van de knoppen.

Er kan een kleur worden geselecteerd door op het betreffende kleurvakje te klikken. Naast het tekstvak verschijnt dan een kleurnummer (deze begint met een #). Als je het kleurnummer weet, dan kun je deze ook hier invullen. De gekozen kleur verschijnt nu in het rechtervak als voorbeeld. De kleur kan verfijnd worden door de zwarte stip te verschuiven van donker naar licht. Helemaal linksboven is Wit #ffffff, helemaal rechtsonder is Zwart #000000. Via Opslaan wordt de kleur op de website toegepast.

De kleur die is geselecteerd verschijnt nu in de onderste balk en is ook direct zichtbaar als achtergrond als je naast het blok klikt.

content image
content image
  • Lettertype

Er kan een apart lettertype worden gekozen voor je teksten van de knoppen.