Tekst en afbeelding

Teksten ondersteund met afbeeldingen weergeven

content image

Om teksten ondersteund met afbeeldingen of een enkele afbeelding toe te voegen, kies je voor het component 'Tekst en afbeelding'. Hier zijn teksten en een afbeelding toe te voegen en te bewerken / op te maken. Hieronder is beschreven welke onderdelen bewerkt kunnen worden.

content image

Inhoud
De tekst is net als in een tekstverwerker onder inhoud toe te voegen en op te maken. Hierbij te denken aan teksten, uitlijning en kleuren.

Maak je in de tekstverwerker geen specifieke keuze dan worden de algemene instellingen voor opmaak gehanteerd, zoals links aangegeven onder 'Pagina inhoud' of 'Pagina voet'.

content image

Achtergrond- en randkleur
Het tekstblok kun je een achtergrondkleur en/of een randkleur meegeven. Kies de gewenste kleur of voeg een kleurnummer toe.

content image

Afbeelding
Het onderste gedeelte in het bewerk venster is van toepassing op de afbeelding.

Titel afbeelding (voor SEO)
De titel betreft de alternatieve titel van een afbeelding. Op deze manier krijgt de afbeelding een naam, wat interresant is voor de zoekmachines.

Link achter afbeelding
Voeg een link achter een afbeelding toe die geopent wordt op het moment dat er op de afbeelding geklikt wordt.

Weergave afbeelding
Geef aan hoe breed de afbeelding moet worden weergegeven en hoe deze binnen het blok uitgelijnd moet worden. Hierbij staat 'Links' en 'Rechts' voor naast de tekst. Kies je voor 'Centreren', dan wordt de afbeelding boven de tekst weergegeven. Ook bij een weergave breedte van 100% wordt de afbeelding boven de tekst weergegeven.

Bewerk afbeelding
Mocht je een foto willen bewerken dan kan dit online door op 'Bewerk afbeelding' te klikken waardoor het foto programma zal openen.

Afbeelding verwijderen
Mocht je een foto willen verwijderen, klik dan op 'Verwijder'.

Kies afbeelding
Om een afbeelding te plaatsen of een afbeelding te vervangen, klik je op 'Kies afbeelding'. Vervolgens kun je op drie manier een afbeelding toevoegen: bij Kies afbeelding kun je uit gratis foto's kiezen, bij Upload sleep je je eigen afbeelding naar dit vak of selecteer je deze in je eigen computer en bij Invoegen selecteer je al een foto die je al eerder hebt gebruikt. De afbeelding wordt vervolgens automatisch toegevoegd.